administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Luni, 27 Iulie 2009 Alte articole din Energie termica
 

Guvernul cere acordul Comisiei Europene pentru anularea datoriilor CET

cet_braila.jpgGuvernul vrea sa ceara acordul Comisiei Europene pentru a anula datoriile acumulate, pana in 2009, de 35 centrale de energie termica, de peste un miliard de lei, si sa compenseze alte datorii ale acestora, dar si ale firmelor de transport local, in valoarea de 185 milioane lei, cu sume neacordate din buget.
Centralele au creante in suma totala de 1,12 miliarde lei care trebuie incasate de la populatie (507,2 milioane lei), agenti economici (113,8 milioane lei), institutii publice (44,6 milioane lei) si bugetul local (458,8 milioane lei), dar si obligatii de plata in suma totala de 2,19 miliarde lei la bugetul de stat (534,1 milioane lei), bugetul local (32 milioane lei) si furnizorii de combustibil (1,62 miliarde lei).

Pe lista unitatilor ale caror datorii vor fi anulate au fost incluse CET Arad, Termoficare Pitesti, CET Bacau, Termon Onesti, Electrocentrale Oradea, Termica Botosani, CET Brasov, Ecoterm Fagaras, CET Braila, RAM Buzau, Energoterm Resita, Regia de Termoficare Cluj-Napoca, RADET Constanta, Rominservices Therm Mangalia, Edilmed Medgidia, Termica Targoviste, Regia de Termoficare Craiova, Apaterm Galati, Uzina Termoelectrica Giurgiu, Uzina de Agent Termic si Alimentare cu Apa Motru, Goscom Miercurea Ciuc, Acvacalor Brad, Electrocentrale Deva, CET Iasi, Energomur Targu Mures, IGO Caracal, Dalkia Termo Ploiesti, Servicii Comunale Radauti, Termica Suceava, Terma Serv Alexandria, Calor Turnu Magurele, Colterm Timisoara, Termica Vaslui, CET Govora, Enet Focsani.

Multe dintre aceste centrale au fost incluse in ordonanta de urgenta aprobata de fostul Guvern in 2006 pentru anularea datoriilor la 34 de companii. Suma datoriilor acestor CET-uri ar urma insa sa fie actualizata cu pierderile din ultimii trei ani, concomitent cu inceperea demersurilor de notificare la Comisia Europeana a acestei scheme de ajutor de stat, au afirmat sursele citate.

In urma cu trei ani, Guvernul a decis scutirea de la plata impozitelor catre bugetul de stat a 34 de companii din domeniul energetic si al transporturilor, in valoare de 8,3 miliarde de euro, printr-o ordonanta de urgenta aflata inca in discutia Parlamentului.

Potrivit surselor citate, Executivul intentioneaza totodata sa compenseze alte datorii ale acestor CET-uri, dar si ale firmelor de transport public local de persoane cu creantele de incasat de la bugetele locale, in limita sumei de 185,6 milioane lei.

Pe lista firmelor care asigura serviciul de transport public local de persoane au fost incluse atat societati pe actiuni, cat si SRL-uri, respectiv Voltrans Sebes, Compania de Transport Public Arad, Transport Public Bacau, Perla Turism SLR Slanic Moldova, Transmixt Bistrita, Transport Urban Ramnicu Sarat, Prescom Resita, RATL Cluj-Napoca, RATL Dej, RATL Turda, Ecosil SRL Covasna, Transport Public Targoviste, Transport Craiova, Transurb Galati, Tirius Transtur SRL Deva, Manolache Transcom Auto SRL Hunedoara, ZMK SLR Petrosani, Londo SRL Aninoasa, BV Dasler SRL comuna Criscior, Transport Privat Slobozia, Transbus Fetesti, RATP Iasi, Serviciul Transport Voluntari, Urbis Baia Mare, Mega Travel SRL Piatra Neamt, Nistor Trans Piatra Neamt, IGO Caracal, Loctrans Slatina, Transurban Satu Mare, Transurbana Rosiori de Vede, Regia de Transport Timisoara, Meridian 22 Lugoj si Transurb Vaslui.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Energie termica

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter