administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Luni, 27 Iulie 2009 Alte articole din Apa & canalizare
 

Judetul Botosani ar putea ramane fara sursa de apa in cativa ani

georgescu_maricel.jpgJudetul Botosani ar putea ramane, peste aproximativ 10 ani, fara sursa de apa, ca urmare a colmatarii acumularii hidrotehnice de la Bucecea, a declarat directorul societatii comerciale Apa Grup, Marcel Georgescu.

Potrivit acestuia, acumularea de la Bucecea, de pe raul Siret, care asigura alimentarea cu apa a municipiilor Botosani si Dorohoi, a oraselor Bucecea si Flamanzi, dar si a zeci de comune din judetele Botosani si Iasi, isi reduce capacitatea de la an la an, din cauza cresterii nivelului de namol depus in chiuveta lacului.

"Volumul de apa din acumularea Bucecea a scazut de la 13,6 milioane de metri cubi, cat a avut initial, la punerea in functiune, la circa 3 milioane. Asta inseamna ca fundul apei s-a inaltat cu un nivel corespunzator celor 10 milioane de metri cubi de namol depus. Dupa parerea mea, vom mai putea exploata lacul Bucecea in jur de 10-15 ani", a afirmat directorul Apa Grup.

Marcel Georgescu sustine ca situatia impune luarea unor masuri urgente pentru gasirea uneo noi surse de apa din judet. El sustine ideea realizarii unei aductiuni de apa din raul Prut, care sa asigure alimentarea in toate localitatile judetului. "Ideea noastra este de a folosi apa din acumularea Stanca. Este al doilea lac, cu volum util din tara, dupa Portile de Fier. Are o calitate a apei destul de buna si multi indicatori sunt mai buni decat la Bucecea", a adaugat seful furnizorului de apa.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Apa & canalizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter