administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 24 Iulie 2009 Alte articole din Administratie locala
 

Guvernul a aprobat hotarari privind modernizarea infrastructurii de transport si apa

sedinta_guvern.jpgExecutivul a aprobat, in sedinta din aceasta saptamana, un set de hotarari in scopul de a contribui la dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de transport si a infrastructurii de alimentare cu apa, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.
Ea a precizat ca, printr-o hotarare de guvern, Cabinetul a decis darea in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a unei suprafete totale de 10.841 metri patrati, suprafata trecuta in domeniul public al statului, in vederea finalizarii "Variantei de ocolire Deva si Orastie la profil de autostrada".

De asemenea, Guvernul a hotarat darea in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a unei suprafete totale de 10.600 de metri patrati, teren necesar finalizarii "Variantei de ocolire a municipiului Arad". "Cele doua proiecte sunt vitale pentru fluidizarea circulatiei in orasele Deva, Orastie si Arad, precum si pentru zona respectiva", a spus purtatorul de cuvant al Guvernului. O alta decizie luata in sedinta de miercuri a Executivului vizeaza realizarea a zece obiective de investitii din cadrul proiectului "Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei potabile si statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile cu o populatie de pana la 50.000 de locuitori". Cele zece obiective au in vedere imbunatatirea, reabilitarea sau realizarea proiectelor de alimentare cu apa sau canalizare in zece localitati din judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Constanta, Dambovita, Gorj, Mures, Tulcea, a precizat Ioana Muntean.

Guvernul a mai aprobat indicatorii tehnico-economici pentru patru obiective importante. Au fost aprobati indicatorii tehnico-economici reactualizati ai obiectivului "Dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Bucuresti-Otopeni". Scopul actului normativ este acela de a reglementa conditiile de continuare si finantare a obiectivului de investitii, corelate cu actualizarea indicatorilor tehnico-economici. Sursele de finantare vor fi asigurate din sursele proprii ale companiei si din credite bancare externe si interne. "Dezvoltarea aeroportului va avea si un important impact social. Se estimeaza ca vor fi create 5.850 de noi locuri de munca, atat pe perioada derularii programului de investitii, cat si ulterior", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului. Celelalte trei hotarari de guvern adoptate vizeaza obiective de investitii precum podul rutier al Canalului Dunare-Marea Neagra, digul din Portul Constanta si reabilitarea drumului judetean Deva-Oradea.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Administratie locala

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter