administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Joi, 23 Iulie 2009 Alte articole din Apa & canalizare
 

La Cluj-Napoca a fost semnat contractul de credit pentru reabilitarea retelei de apa - canal

cluj_apa.JPGPresedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a semnat pe 22 iulie Contractul de Finantare pentru creditul asumat de Compania de Apa Somes S.A., societate comerciala aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, in cadrul proiectului major de investitii derulat prin POS Mediu si co-finantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, pentru modernizarea si reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apa si de colectare-epurare din aria deservita de operatorul regional in judetele Cluj si Salaj.

Semnatarii Contractului de Finantare si a Acordului Direct - documentul care stipuleaza sprijinul actionarilor Companiei de Apa Somes S.A. pentru buna desfasurare a proiectului si pentru rambursarea creditului - sunt, pe de-o parte, Banca Europeana de Investitii, institutia financiara Europeana care a fost selectata pentru acordarea creditului prin procedura de negociere si Consiliul Judetean Cluj, Compania de Apa Somes, Consiliul Judetean Salaj si Asociatia Regionala pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Somes-Tisa, pe de alta parte.
Prin semnarea acestui contract, Compania de apa Somes S.A. a devenit prima societate de profil din toate statele membre ale Uniunii Europene care a obtinut o finantare din acest program. "Cel mai mare castig din aceasta investitie, de care vor beneficia autoritati locale si judetene, este faptul ca se va ajunge la cresterea semnificativa a numarului populatiei care va avea acces la retea de apa in conformitate cu normele europene. Daca in acest moment discutam de un procent de 69% de beneficiari ai apei euroconforme, in urma finalizarii acestei importante investitii procentul beneficiarilor va ajunge la 96%", considera presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise .

Contractul de Finantare a fost aprobat de catre Adunarea generala a actionarilor Companiei de Apa Somes S.A., de catre Adunarea generala a actionarilor Asociatiei Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Somes-Tisa, de catre Consiliile Judetene Cluj si Salaj, Consiliile Locale Huedin, Gherla, Dej, Zalau, Jibou, Cehu Silvaniei si Simleu Silvaniei. Perioada de gratie este de 5 ani si perioada de rambursare este de 15 ani, incepand dupa expirarea perioadei de gratie. Creditul contractat de Compania de Apa Somes S.A. reprezinta 12,8 % - 25,3 milioane de euro - din valoarea totala de 196,9 milioane euro a proiectului "Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata din judetele Cluj-Salaj". 74% reprezinta contributia financiara nerambursabila a UE, 11,3 % reprezinta finantare nerambursabila de la bugetul de stat, iar 1,9 % este contributia autoritatilor locale.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Apa & canalizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter