administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Joi, 23 Iulie 2009 Alte articole din Administratie locala
 

Investitie de mediu de peste 35 milioane euro in judetul Prahova

cosma_mircea_.jpgConstruirea unor noi rampe ecologice in Prahova a devenit o prioritate pentru autoritatile judetene, care au depus in aceasta luna la Bruxelles un proiect a carui valoare depaseste 35 milioane euro.

Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma, sustine ca proiectul este cuprins in master planul judetean privind managementul deseurilor, iar banii care vor sosi de la UE vor fi folositi pentru construirea unor noi rampe ecologice, majoritatea celor existente fiind neconforme cu normele europene.

Doar doua dintre cele patru rampe ecologice din Prahova sunt inca in functiune, cele de la Valenii de Munte si Boldesti Scaieni, iar celelalte doua, din Banesti si Baicoi, au fost inchise. Cu ajutorul fondurilor europene postaderare de care va beneficia Prahova prin Programul de gestionare a deseurilor, se intentioneaza infiintarea unui depozit ecologic la granita dintre localitatile Floresti si Aricestii Rahtivani, in plan fiind si construirea a patru statii de transfer, la Urlati, Brazi, Busteni, Valenii de Munte, patru statii semiautomate de sortare a deseurilor si a unei statii de compostare a deseurilor vegetale in Ploiesti.

In ceea ce priveste durata aproximativa de viata a celor doua rampe ecologice aflate acum in functiune, presedintele CJ sustine ca daca se pastreaza ritmul actual de depunere a deseurilor cea de la Boldesti ar mai putea fi deschisa inca 18 ani iar cea de la Valenii de Munte mai poate fi in functiune inca sapte ani.

Master planul de gestionare a deseurilor are o valoare estimativa de 35 milioane de euro, dintre care 98% sunt fonduri nerambursabile. Contributia proprie a Consiliului Judetean va fi de 700.000 de euro.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Administratie locala

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter