administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 22 Iulie 2009 Alte articole din Apa & canalizare
 

Investitii de 190 de milioane de euro in sistemul de apa si canalizare din Brasov

brasov_apa.jpgCirca 500.000 de locuitori din judetul Brasov vor beneficia de investitii in valoare de aproape 190 milioane euro pentru reabilitarea si extinderea sistemului de apa si canalizare din zona.
Ministerul Mediului a semnat marti un contract in valoare totala de 189,31 milioane euro care presupune investitii in tratarea si distributia apei potabile precum si colectarea si tratarea apelor uzate in localitatile Brasov, Stupini, Sacele, Codlea, Feldioara, Rupea, Homorod, Gara Rupea, Hoghiz, Prejmer, Lunca Calnicului, Harman, Sanpetru, Bod si Moeciu.

"Astazi se semneaza finantarea pentru unul dintre cele mai importante proiecte din POS Mediu, axa prioritara 1. Acest proiect este unul dintre cele mai mari proiecte finantate de Uniunea Europeana atat la nivelul Romaniei cat si la nivelul Uniunii Europene", a subliniat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. Potrivit acestuia, toata populatia acestor localitati va fi conectata la reteaua de apa potabila si va avea acces la resursele de apa in conditii de siguranta.

Nicolae Nemirschi a precizat ca, in urma acestor investitii, peste 52.000 de locuitori vor fi conectati pentru prima data la sistemul de alimentare cu apa potabila iar 80.000 de cetateni vor fi racordati pentru prima data la reteaua de canalizare. Nemirschi a subliniat importanta proiectului si prin faptul ca odata cu desfasurarea lucrarilor se vor crea multe noi locuri de munca ajungand astfel la o crestere economica pe orizontala.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Apa & canalizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter