administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 22 Iulie 2009 Alte articole din I.T. & C
 

"Asiguram acces la solutii esentiale pentru dezvoltarea comunitatilor in deplina siguranta"

dragomir_radu.jpgSustine Radu Dragomir, Marketing Manager in cadrul companiei UTI - Security & Defense Systems Division, in interviul acordat portalului www.Administratie.ro.

Compania UTI - Security & Defense Systems Division ofera solutii integrate in domenii precum iluminat public, management al traficului, supraveghere video urbana, centre de management al situatiilor de urgenta, precum si solutii software de informatizare a autoritatilor locale.

- Domnule Radu Dragomir, divizia sistemelor de securitate a UTI se afla in momentul de fata in topul celor mai importante companii din acest domeniu. Care sunt serviciile pe care le oferiti potentialilor si actualilor clienti?
- Pe segmentul de sisteme integrate de securitate, UTI este liderul pietei autohtone de securitate, furnizand solutii complete pentru obiective civile sau industriale, infrastructuri critice sau administratii publice locale. Avem posibilitatea de a furniza solutii complexe, avand in componenta atat sisteme, cat si servicii, care sa acopere toate etapele necesare: conceptia, implementarea, exploatarea si mentenanta.

- Care sunt cele mai importante sisteme integrate implementate de-a lungul timpului de UTI?
- Practic, UTI acopera toate segmentele de piata din domeniul securitatii, oferind solutii integrate pentru infrastructuri critice (porturi, aeroporturi, complexe hidroenergetice, industria petrolului si a gazelor, retele nationale de transport al energiei electrice, etc.), spatii comerciale, dar si pentru Autoritati Publice Locale: solutii de iluminat public, management al traficului, supraveghere video urbana, centre de management al situatiilor de urgenta, solutii software de informatizare a autoritatilor locale (e-primarie), si alte solutii esentiale pentru dezvoltarea comunitatilor in deplina siguranta.

- S-a scris in presa ca incercati determinarea constientizarii faptului ca insecuritatea costa mult mai mult decat un sistem de securitate performant. Care au fost reactiile in urma acestei campanii?
- Ceea ce recomanda UTI in primul rand este calitatea solutiilor sale. Insa periodic, desfasoara si campanii de awareness, de constientizare a publicului sau tinta asupra avantajelor care decurg din implementarea unor sisteme de securitate performante. Campania desfasurata de UTI a reusit sa atraga atentia a numeroase categorii socio-profesionale din diferite domenii de activitate asupra costurilor insecuritatii, considerabil mai mari decat realizarea unei analize a riscurilor, urmata de implementarea unui sistem de siguranta si securitate adaptat activitatii fiecarui client in parte.

- Pana in prezent ati colaborat cu numeroase companii si institutii importante din Romania in proiectele demarate. Care au fost cele mai complexe proiecte pe care le-ati implementat pana acum si cine a fost beneficiarul acestui proiect?
- Pana in prezent UTI a implementat sisteme de securitate complexe pentru: Portul Constanta, Aeroportul Henry Coanda, Aeroportul Traian Vuia, Centrala Nucleara Cernavoda, Vodafone, Dacia Group Renault, BRD Bank, BCR Bank, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, ING Bank, UniCredit Bank, BancPost, Centrul de Management al Situatiilor de Urgenta Tg. Mures, Sistemul de Management al Traficului Bucuresti, NETCity - Reteaua de fibra optica a Municipiului Bucuresti, asigurarea securitatii in peste 80% dintre complexele comerciale din Romania. Sunt doar cateva.

- Caror arii de specialitate si domenii specifice se adreseaza produsele si solutiile dumneavoastra?
- Principalele linii de business ale UTI sunt: sisteme de securitate si militare, solutii IT&C, facility management, managementul traficului, dezvoltarea de produse de securitate, instalatii si constructii. Segmentele de piata pe care activeaza UTI sunt urmatoarele: institutii guvernamentale, obiective militare, obiective nucleare, transporturi, institutii financiare, corporatii, energie, cladiri civile, zone comerciale, zone rezidentiale si hoteluri. In conditiile unei crizei finalciare transformate in criza economica nevoia de securitate se accentueaza fiind resimitita in toate domeiile. Acum cand toti managerii isi propun optimizarea activitatiilor operationale prin reducerea costurilor, UTI propune conceptul de "Loss Prevention", care imbina solutiile performate de securitate cu solutii concrete de reducere a pierderilor.

- Ce strategie pregatiti pentru extinderea relatiilor de bussines si cum apreciati ca vor decurge lucrurile din punct de vedere al vanzarilor?
- UTI este intr-o sustinuta campanie de consolidare a business-ului in tara si de extindere pe piete internationale: Yemen, Libia, Egipt, Iordania, Kuweit si alte tari. Anul trecut, UTI a avut o cifra de afaceri de 150 mil. EUR. Insa 2009 este dificil pentru intreg mediul de afaceri, in acest an preconizandu-se o cifra de afaceri de 160 mil. EUR.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din I.T. & C

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter