administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 22 Iulie 2009 Alte articole din Asociatii / Organizatii
 

Confederatia Meridian cere premierului sa sustina relansarea activitatilor la exploatarile miniere

Confederatia Meridian cere premierului Emil Boc, intr-o scrisoare deschisa, sa sustina prin masuri concrete relansarea activitatilor economice la exploatarile miniere care indeplinesc toate conditiile tehnice, ceea ce ar putea duce la crearea a peste 2.000 de locuri de munca.
Sindicalistii considera ca functionarea exploatarilor miniere de la Rosia Poieni-Abrud, Rosia Montana din judetul Alba si Moldova Noua din judetul Caras-Severin reprezinta singura solutie care sa diminueze efectele negative ale crizei asupra climatului social si economic din regiunea Muntilor Apuseni si nu numai.

"Reinceperea activitatii in perimetrele miniere viabile va contribui la crearea a peste 2.000 de locuri de munca, la dezvoltarea unor intreprinderi mici si mijlocii cu activitati colaterale, la redarea increderii investitorilor romani si straini de a investi in regiunea Muntilor Apuseni, precum si la cresterea veniturilor la bugetele locale si la bugetul de stat", se arata in scrisoarea catre premier.

Astfel, sindicalistii sunt ingrijorati de lipsa de perspectiva pe care o manifesta Guvernul, autoritatile statului si partidele politice in legatura cu importanta strategica a acestui sector de care depind comunitatile din respectivele zone monoindustriale. "In conditiile in care, la nivel european, se reclama o abordare strategica pentru resurse minerale in vederea asigurarii securitatii aprovizionarii cu materii prime, in Romania asistam la inchiderea haotica si continua a exploatarilor miniere neenergetice cu potential economic confirmat", subliniaza sindicalistii.

Cititi aici scrisoarea deschisa adresata premierului de Confederatia Meridian


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Asociatii / Organizatii

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter