administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Luni, 20 Iulie 2009 Alte articole din Salubrizare
 

In judetul Cluj mai sunt active 20 de rampe de gunoi

rampa de gunoi ct.jpgIn judetul Cluj mai sunt active 20 de rampe de gunoi, restul de 60 fiind inchise in urma notificarilor trimise in acest an de Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului.
"Incepand de luni, 20 iulie, echipele de control verifica, la nivelul fiecarei comune, starea de fapt. Primariile au trimis notificari la AJPM, in care au confirmat ducerea la indeplinire a obligatiilor ce le revin in privinta rampelor. Din cele 80 de rampe mai sunt active 20. Echipe ale Garzii de Mediu sunt, deja, in controale pe teren, iar de luni incep si controalele tematice, la care vor participa si echipe ale AJPM. Toate neregulile vor fi sanctionate cu amenzi", a declarat Adina Maier, purtator de cuvant al AJPM.

Ea a explicat ca procedura de infringement (incalcare a prevederilor Tratatului de aderare la UE - n.r.) se poate declansa in cazul in care exista sesizari de neconformare, fie din partea cetatenilor, fie a unor organizatii neguvernamentale. "Dupa ce executivul comunitar valideaza aceste sesizari, transmite statului in cauza o notificare formala. Statul are la dispozitie un termen de doua luni pentru a raspunde la aceasta notificare. Daca raspunsul este satisfacator, Comisia Europeana inchide cazul, iar daca nu, redacteaza un aviz ultimativ, care include un nou termen de remediere, de doua luni. Daca statul nu se conformeaza nici atunci, CE trimite dosarul Curtii de Justitie, care impune masuri de intrare in normalitate si termene. Doar in situatia in care statul nu duce la indeplinire sarcinile ultimative, incep penalitatile", a explicat Maier.

Primarul comunei Mihai Viteazul, Ioan Zeng, viceprimarul comunei Jucu, Ioan Pojar, primarul comunei Calarasi, Ioan Racolta, precum si secretarul comunei Ciucea, Damian Rosu, au confirmat ca rampele de gunoi de pe raza acestor localitati au fost inchise in acest an, iar situatia este conforma normelor cerute de UE in privinta protectiei mediului.

Groapa de gunoi din comuna Aghiresu era inca activa, desi autoritatile locale au aratat ca a fost pus un strat de pamant de un metru peste rampa. In comunele Maguri-Racatau, Belis, Tritenii de Jos, Capus si Garbau au fost intreprinse actiuni similare pentru remedierea situatiei. Potrivit legislatiei UE, rampele de gunoi din mediul rural trebuie sa fie acoperite cu pamant, iar ultimul strat sa fie cu iarba. In locurile in care se impune, ca urmare a configuratiei terenului, trebuie sa fie construite rigole pentru scurgerea apei.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Salubrizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter