administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Luni, 20 Iulie 2009 Alte articole din Salubrizare
 

Zeci de gropi de gunoi neconforme in judetul Arad

danoiu_dana.jpgIn judetul Arad sunt zeci de gropi care nu au fost inchise deocamdata, din diverse motive, singura groapa de gunoi ecologica fiind cea din municipiul Arad.
"Din cele 121 de gropi de gunoi neconforme, existente pe raza judetului Arad, au fost inchise 90, celelalte 31 fiind si ele in curs de inchidere", a declarat ing. Dana Danoiu, director coordonator al Agentiei pentru Protectia Mediului Arad. Toate gropile de gunoi de pe raza judetului vor fi inchise in perioada urmatoare, autoritatile fiind obligate de legislatia europeana sa ia aceasta masura, intrucat gropile de gunoi existente in prezent sunt "adevarate bombe ecologice".

De saptamana aceasta, Garda de Mediu Arad va demara o actiune tematica privind situatia gropilor de gunoi din judet, primariile care nu s-au conformat dispozitiilor de a inchide aceste gropi, urmand sa fie drastic sanctionate. Pe de alta parte, Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad, a informat ca administratia judeteana va pune in aplicare unui plan de gestionare a deseurilor, prin crearea unor centre regionale de colectare si sortare, in valoare de peste 27,8 milioane de euro, plus TVA, in prezent gestionarea deseurilor constituind una din prioritatile judetului. "Implementarea proiectului va presupune aplicarea unui management de colectare selectiva, reciclare si reducerea cantitatii de deseuri biodegradabile ce ajung la depozit si inchiderea depozitelor neconforme", a precizat presedintele CJ Arad.

Potrivit lui Nicolae Iotcu, Ministerul Mediului a aprobat deja masterplanul aferent proiectului privind sistemul integrat de gestionare a deseurilor din judetul Arad, un procent de 80% din valoarea acestuia urmand sa fie acoperit de finantare europeana. "Investitiile vizeaza crearea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor la nivel regional si judetean, in paralel cu inchiderea gropilor de gunoi neconforme, etapa urmatoare presupunand elaborarea studiului de fezabilitate, obtinerea avizelor si a acordurilor si depunerea documentatiei spre evaluare", a adaugat presedintele CJ Arad.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Salubrizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter