administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Luni, 20 Iulie 2009 Alte articole din Administratie locala
 

Primarii constanteni nu au solutii pentru inchiderea rampelor de gunoi

zevri_senol.jpgDoar 11 primarii rurale din judetul Constanta, din totalul celor 60 de unitati administrativ-teritoriale, au notificat, pana la expirarea termenului legal de inchidere a rampelor neconforme de gunoi menajer, indeplinirea acestei obligatii.
Potrivit directorului executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Constanta, Senol Zevri, desi in ultimele patru-cinci luni au fost facute instructaje permanente cu reprezentantii administratiilor locale, in privinta necesitatii aplicarii prevederilor legale de gestionare a deseurilor, impactul a fost minim.

Astfel, s-a ajuns ca la termenul limita, ce prevede inchiderea tuturor gropilor de gunoi neconforme din mediul rural, doar 11 primarii sa poata raporta inchiderea a 28 de gropi de gunoi menajer, din totalul celor 230 de rampe neconforme. Primarii spun ca se ingrozesc de valoarea amenzilor pe care le vor primi pentru neconformare, dar isi justifica lipsa de actiune prin faptul ca in judetul Constanta nu a fost construita pana acum nici una din cele 12 statii intermediare de transfer pentru deseurile menajere, prevazute de altfel in Planul Regional de Gestionare a Deseurilor, unde ar fi trebuit sa fie transportat gunoiul menajer din localitati, dupa inchiderea gropilor.

Datele centralizate de APM Constanta arata ca au fost inchise, pana acum, cinci depozite de deseuri neconforme aferente comunei 23 August - unul la 23 August, unul la Mosneni si trei la Dulcesti; sapte gropi de gunoi de la Ostrov - doua la Almalau si Garlita si cate una la Ostrov, Esechioi si Bugeac; doua spatii de depozitare de la Tuzla; patru depozite de la Baneasa, dintre care unul in satul Negureni; trei gropi de gunoi la Tortomanu, dintre care una in satul Dropia; doua depozite la Topraisar; cate o groapa de gunoi neconforma de la Agigea, Aliman, Castelu, Costinesti, Fantanele, Pecineaga etc.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Administratie locala

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter