administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 17 Iulie 2009 Alte articole din Proiecte
 

Guvernul va initia negocierile privind un imprumut pentru lucrarile de apa si canalizare

senat.jpgGuvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, initierea negocierii unui acord-cadru de imprumut, in valoare de 179 de milioane de euro, cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru realizarea retelelor de canalizare si alimentare cu apa din localitatile mici.

"S-a aprobat initierea negocierii acordului-cadru de imprumut care urmeaza a se incheia intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, in valoare de de 179 de milioane de euro, pentru finantarea fazei a doua a proiectului "Sistem integrat de reabilitare a retelelor de apa si canalizare, a statiilor de tratare si epurare a apelor uzate pentru localitatile cu populatie de pana la 50.000 de locuitori". Este vorba despre un proiect care face parte dintr-un program de mare amploare, initiat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in anul 2007, care urmareste executarea concomitenta a retelelor de alimentare cu apa si canalizare", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Potrivit acesteia, 75% din retelele de apa si canal din Romania necesita reabilitare. Tot in sedinta de miercuri, Executivul a aprobat acordul pentru contractarea unui credit de trei milioane de euro de la Institutul de Credit pentru Reconstructie din Germania, fondurile urmand sa fie utilizate pentru reabilitarea cladirilor din centrul istoric al municipiului Timisoara. La acest credit, se adauga alte doua milioane de euro, asistenta financiara nerambursabila, pentru acelasi proiect.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Proiecte

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter