administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 17 Iulie 2009 Alte articole din Salubrizare
 

Jumatate din gropile de gunoi din judetul Bistrita- Nasaud nu sunt inchise

groapa de gunoi bistrita.jpgMai bine de jumatate dintre cele 165 de gropi de gunoi din zona rurala a judetului Bistrita-Nasaud nu au fost inchise pana joi, 16 iulie, in conformitate cu directivele europene, motiv pentru care primariile pe raza carora sunt situate risca amenzi de 200.000 lei pe zi, pentru depasirea acestui termen.
Seful Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, Iuliana Denes, a declarat joi, ca au fost primite doar 80 de notificari privind inchiderea depozitelor de deseuri din mediul rural, care nu indeplinesc normele europene. Cele 165 de depozite sunt situate pe raza a 53 de comune din judetul Bistrita-Nasaud, din totalul de 58.

In ceea ce priveste gropile de gunoi din mediul urban, cea din orasul Nasaud are autorizatie de functionare pana la sfarsitul anului, in timp ce depozitele din Sangeorz-Bai si Beclean mai pot functiona pana in anul 2012. In schimb, autorizatia de mediu pentru groapa de gunoi a municipiului Bistrita, unde se aduna o treime din cantitatea de deseuri produsa in judet, a expirat in 16 iulie.

Primarul Ovidiu Cretu a reusit, insa, sa obtina aprobare pentru amenajarea unei platforme de stocare temporara a deseurilor, care va suplini lipsa gropii de gunoi timp de 11 luni. Judetul Bistrita-Nasaud este singurul din tara care a reusit sa castige un proiect finantat din fonduri ISPA, pentru gestionarea integrata a deseurilor, in valoare de 36 de milioane de euro, fara TVA. Viitorul depozit ecologic de deseuri se va construi in localitatea Tarpiu, din comuna Dumitra, acesta trebuind sa fie finalizat pana la sfarsitul anului viitor.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Salubrizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter