administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 17 Iulie 2009 Alte articole din Salubrizare
 

O treime din gropile de gunoi din Hunedoara trebuie inchise

groapa de gunoi.jpgO treime din gropile de gunoi aflate pe teritoriul judetului Hunedoara trebuiau inchise si ecologizate pana miercuri - 15 iulie, a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Hunedoara, Cristian Moldovan.
"Sunt 22 de gropi de gunoi care trebuiau ecologizate si inchise. In lunile mai si iunie, am notificat primariile despre termenul limita de inchidere, iar de luni vom incepe o serie de controale tematice pentru a vedea care este starea acestor gropi de gunoi. Primariile care nu s-au conformat reglementarilor actuale vor primi amenzi de cel putin 50.000 de lei", a precizat, joi, Moldovan.


Potrivit acestuia, toate deponeurile sunt situate pe raza unor comune. In ceea ce priveste orasele, acestea au termene diferite pentru inchiderea si ecologizarea deponeurilor. Cea mai apropiata scadenta este cea stabilita pentru groapa de gunoi Uroi-Simeria, care deserveste zona Vaii Muresului, aceasta fiind programata sa fie inchisa pe 16 iulie 2010.

Pentru gropile din Deva si Orastie termenul este 16 iulie 2015, in timp ce in Valea Jiului deponeurile de la Aninoasa si Vulcan vor trebui inchise pana la 16 iulie 2016. Gropile de gunoi ale oraselor sunt folosite in prezent si pentru depozitarea deseurilor provenite din 30 de comune hunedorene, care au incheiat contracte cu societatile de salubritate din mediul urban, rezolvandu-si in acest mod problema de mediu. Trei comune (Bunila, Bulzesti si Batrana) au fost declarate izolate si mai pot depune deseurile la gropile de gunoi pe care le folosesc si in prezent. In judetul Hunedoara este prevazuta constructia a doua noi deponeuri ecologice in zonele Petrila, pentru Valea Jiului, si in apropierea municipiului Deva, pentru localitatile situate pe Valea Muresului. Este posibil ca acestea sa fie construite in baza unui parteneriat public-privat, dupa cum a spus comisarul sef al Garzii de Mediu Hunedoara.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Salubrizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter