administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 15 Iulie 2009 Alte articole din Administrarea domeniului public
 

Consumatorii intreruptibili ar putea primi gaze din productia interna

boc_emil_2009.jpgPremierul Emil Boc a anuntat marti, la Slatina, ca Guvernul va promova o ordonanta pentru sprijinirea investitorilor, respectiv a celor care sunt consumatori intreruptibili de gaze naturale. Emil Boc a precizat ca acesti consumatori intreruptibili de gaze naturale ar putea primi pentru o perioada numai gaze din productia interna.

"Guvernul va putea sa sprijine aceasta investitie (de la TMK Artrom Slatina - n.r.) ca de alftel si pe celelalte prin intermediul ordonantei de guvern prin care pentru consumatorii intreruptibili putem sa acordam gaze din productia interna. Asta inseamna sprijin pentru continuarea productiei si mentinerea locurilor de munca, pana cand vom depasi anul acesta perioada de criza, mai dificila, pana cand se vor relua comenzile la nivel mondial si se va intra in normalitate", a declarat primul-ministru.

Emil Boc a amintit si o alta masura de sprijinire a investitorilor privati, respectiv adoptarea unui memorandum prin care Ministerul Economiei va facilita accesul agentilor economici la credite.

"Din perspectiva creditarii, speram sa putem sprijini compania TMK prin faptul ca Guvernul a adoptat un memorandum prin care Ministerul Economiei este mandatat sa poarte negocieri cu bancile comerciale pentru a putea acorda credite intreprinderilor care solicita acest lucru. TMK Artrom are o relatie cu BCR si sper sa poata continua".

Emil Boc a accentuat ca Ministerul Economiei va negocia pentru orice investitor care doreste sa isi continue investitiile si sa mentina locurile de munca. Marti, primul-ministru a vizitat fabrica TMK Artrom Slatina, mai precis Sectia de laminari si a avut intrevederi cu conducerea companiei. Potrivit directorului general al TMK Artrom Slatina, Adrian Popescu, daca fabrica ar primi gaze din productia interna pretul ar putea fi de aproximativ 72 de lei /MWh, cu 18 lei mai putin decat in prezent.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Administrarea domeniului public

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter