administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 08 Iulie 2009 Alte articole din Asociatii / Organizatii
 

PD-L propune electrificarea tuturor localitatilor din tara

onofrei orest.jpgPrim-vicepresedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat ca parlamentarii democrat-liberali suceveni vor propune Guvernului initierea unui program national de electrificare a localitatilor din tara, astfel incat intr-o perioada de timp considerata a fi rezonabila sa nu mai existe localitati neelectrificate.
Potrivit Machiavelli.ro, Onofrei a spus ca numai in judetul Suceava sunt 35 de unitati administrativ teritoriale (comune si sate) ce au una sau mai multe zone neelectrificate, fapt ce a determinat parlamentarii suceveni sa faca demersuri, astfel incat Guvernul sa initieze un proiect de electrificare a localitatilor fara curent.

"Dorim ca intr-o perioada de timp rezonabila sa nu mai existe in Romania localitati care sa nu fie alimentate cu energie electrica", a spus Onofrei. El a adaugat ca demersul trebuie facut in ideea ca in Legea bugetului de stat sa fie prevazut un capitol separat de investitii pe proiecte si nu pe ministere cu criterii de eligibilitate, iar accesarea fondurilor sa fie facuta ca in cazul programului guvernamental de investitii in infrastructura rurala. "Propunem ca la adoptarea legii bugetului de stat, o parte a fondurilor sa fie alocate exclusiv pe proiecte, aceasta fiind o modalitate europeana si moderna de alocare de resurse, ce presupune competitia si concurenta si elimina arbitrariul si subiectivismul", a spus Onofrei.

Totodata, Onofrei a avertizat ca daca in continuare se vor aloca fonduri pentru localitati in functie de culoarea politica a primarului, exista riscul ca dezvoltarea si modernizarea Romaniei sa nu fie unitara.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Asociatii / Organizatii

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter