administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 08 Iulie 2009 Alte articole din Proiecte
 

Investitie de 12 milioane de euro intr-o fabrica de valorificare a deseurilor

aparat deseuri.jpgIn contextul in care Romania este obligata sa inchida peste doua mii de gropi de gunoi neecologice in cateva zile, riscand o sanctiune de 200.000 de euro pe zi in caz contrar, sortarea, reciclarea si valorificarea deseurilor pot reprezenta solutii de viitor, care vor reduce cantitatea de deseuri ajunsa in gropile de gunoi si poluarea pe care o produc acestea, sustin reprezentantii companiei ecovalor, care a deschis la Campulung (Arges) a doua platforma de prelucrare a deseurilor din tara, dupa o investitie de 12 milioane de euro.

Prima platforma de acest fel a fost deschisa anul trecut la Alesd (Bihor), in urma unei investitii de opt milioane de euro. Compania a fost nevoita sa ofere preturi competitive pentru a putea face fata concurentei gropilor de gunoi. Printre clientii ecovalor se numara si firma de salubritate Urban, care in prezent gestioneaza deseurile din sectorul 6 al Capitalei.

“Preturile noastre sunt competitive. Pot sa ajustez preturile, insa asta ar insemna sa ajung la 50 de euro pe tona, ceea ce este imposibil in conditiile in care gropile de gunoi din Romania iau 6 euro pe tona, iar cele din Bucurestr cer 15 euro pe tona. Intr-adevar, economisim conbustibil, insa avem echipamente, avem angajati, iar profitul nu este inca un obiectiv pentru noi”, a declarat pentru Green Report Axel Pieters, director general ecovalor.

Pentru perioada 2010-2013, compania are in vedere cresterea cu 40% a cantitatii de deseuri solide prelucrate anul trecut, iar anul acesta estimeaza prelucrarea a peste 100.000 de tone de deseuri.
,br>"Nu putem reduce la zero generarea de deseuri. Pentru ca in Romania fiecare locuitor produce in medie 400 de kilograme de deseuri menajere pe an, gasirea unor solutii ecologice pentru problema deseurilor este importanta pentru toti cei implicati si pentru societate", a mai declarat Pieters.

Procedeul de valorificare presupune transportul deseurilor solide nepericuloase, prelucrarea mecanica prin tocare si controlul calitativ al acestora in vederea distrugerii totale prin co-procesare in cuptoarele din fabricile de ciment. Categoriile de deseuri care pot fi valorificate astfel sunt deseurile solide care nu pot fi reciclate, fie ca este vorba de hartie, carton, textile, piele, ambalaj sau plasticul, anvelopele uzate, slamurile petroliere , precum si uleiurile reziduale. In urma acestui procedeu nu rezulta nici un fel de reziduuri, cenusi sau zguri si se elimina cantitatea de gaze cu efect de sera care ar fi produse daca deseurile ar fi aruncate la groapa de gunoi.

“Daca ne uitam la Bucuresti, exista sase firme care colecteaza deseurile. Insa acestea au nevoie de ajutor legislativ pentru a le fi inlesnite eforturile de sortare a deseurilor”, a adaugat Axel Pieters.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Proiecte

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter