administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 03 Iulie 2009 Alte articole din Evenimente
 

Emil Boc despre reducerile de personal bugetar: “Pleaca sapte, angajam unu”

boc_emil_2009.jpgPremierul Emil Boc a spus joi, la postul public de radio, ca Guvernul a luat doua masuri ''importante'' privind reducerea cheltuielilor legate de personalul bugetar, una dintre acestea referindu-se la ''scaderea naturala'' a numarului salariatilor de la stat.
''Am preferat o scadere naturala a numarului bugetarilor. Si am spus: de fiecare data cand pleaca sapte oameni din sistem se angajeaza doar unul. Asta inseamna ca, in timp, facem o reducere naturala a numarului personalului bugetar care este, intr-adevar, in multe domenii, excedentar. Aceasta regula - pleaca sapte, angajam unu - se aplica la nivelul intregului sistem, nu individual, in fiecare institutie'', a precizat Emil Boc, citat de Machiavelli.ro.

El a afirmat ca este sarcina ministrului, a ordonatorului de credite si a administratiilor locale sa gaseasca solutii pentru punerea in practica a acestei masuri. ''Vreau sa va spun ca la administratiile locale avem nevoie de mai multa implicare a lor pentru a respecta ceea ce inseamna reducerea cheltuielilor de personal si cu privire la angajari'', a atentionat primul-ministru.

O alta masura anuntata de Executiv inca de la inceputul anului este reducerea cu 20% a cheltuielilor de personal, a amintit Emil Boc. ''Prin Legea bugetului am redus cheltuielile de personal cu 20% anul acesta. (...) Insa, pana in luna iulie, cheltuielile pe acest an cu personalul sunt inca mai mari decat in 2008, pentru ca salariile s-au marit in cursul anului trecut de mai multe ori, iar noi suntem obligati sa aplicam de la 1 ianuarie la 1 decembrie toate aceste majorari salariale'', a explicat seful Executivului.

Primul-ministru a spus ca, in urma rectificarii bugetare, fiecare ministru a fost instiintat ca trebuie sa se incadreze pana la sfarsitul anului in limita prevazuta in buget, altfel riscand sanctiuni de ordin ''politic'' si ''legal''. ''Fiecare ministru a primit o foaie semnata de mine in care s-a spus foarte clar - in urma diminuarii cu 20% a cheltuielilor de personal trebuie sa va incadrati pana la sfarsitul anului in limita prevazuta in buget si precizata suma. Nerespectarea acestei incadrari atrage raspundere politica si legala a ministrului in cauza. Am dat, de asemenea, un instrument la dispozitia ministrului prin care sa poata sa se incadreze in aceste limite de cheltuieli de personal, prin reducere, acolo unde este cazul a sporurilor, care depaseau de multe ori nivelul salariilor, pentru a putea face economii intr-o perioada de criza'', a afirmat premierul Emil Boc.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Evenimente

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter