administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Joi, 02 Iulie 2009 Alte articole din Mass-media
 

Vara trista in Alba

disponibilizari.jpgAlte citeva sute de persoane din Alba vor ramine fara un loc de munca in aceasta vara, numarul total al somerilor din judetul cel mai afectat de criza din Transilvania depasind astfel 17.000.
Potrivit unei informari a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Alba, inca 200 de angajati ai societatii Montana Cimpeni vor fi disponibilizati din luna iulie, dupa ce alti 200 au avut aceeasi soarta in iunie.

Specializata in prelucrarea lemnului, fabrica din Cimpeni devenise in ultimii ani principalul agent economic din Muntii Apuseni, din punct de vedere al numarului de angajati, in conditiile in care exploatarile miniere au fost inchise dupa 2000. La fabrica vor mai ramine doar 19 din cei peste 400 de angajati pe care societatea ii avea in primavara.

Tot din iulie, o carmangerie de linga Aiud, una din cele mai importante din judet, isi va disponibiliza 41 din cei 50 de salariati. Toti cei 21 de angajati ai societatii Prod Impex Gabi vor fi, de asemenea, disponibilizati din iulie.

In august, cea mai importanta societate economica din municipiul Aiud, “Metalurgica Transilvana”, ale carei baze au fost puse in urma cu peste un secol, a anuntat ca va disponibiliza 150 de angajati, dupa ce alti 250 de muncitori au fost trimisi in somaj din luna iunie. “Metalurgica Transilvana”, care de-a lungul timpului a avut diverse denumiri, infiintata in anul 1894 ca fabrica de constructii si lacatusarie, va mai functiona doar cu 238 de angajati. Si societatea Saturn Alba Iulia a anuntat AJOFM ca va mai disponibiliza personal, mai exact 30 de angajati in luna septembrie, dupa ce alti 30 au plecat din turnatorie in iunie.

Judetul cu cei mai multi someri din Transilvania, Alba ocupa, la inceputul lunii iunie, pozitia a treia la nivelul tarii, dupa Vaslui si Mehedinti si la egalitate cu Teleorman, cu mult peste media pe tara, care era de 5, 7%. Rata somajului a crescut, in sapte luni, in judetul Alba de la 5,93%, in octombrie 2008, la 9,23%, in mai, peste 2.200 de someri intrind numai luna trecuta in evidentele AJOFM Alba.

In ceea ce priveste oferta locurilor de munca disponibile in prezent in Alba, aceasta este aproape inexistenta, fiind vacante doar citeva locuri de ospatar, chelner, agenti si inspectori de asigurare sau ca si confectioneri incaltaminte sau marochinarie. Practic, familii intregi supravietuiesc doar din ajutorul de somaj sau alocatia copiilor, situatia tinzind sa se acutizeze in orase ca Aiud, Blaj, Cimpeni, Zlatna etc.

Zeci de societati din Alba, din cele mai diverse domenii de activitate, de la minerit la incaltaminte sau turnatorie, afectate de criza economica, au disponibilizat mii de angajati in ultimele opt luni. Daca, in lunile de iarna, au fost efectuate in general disponibilizari de catre agenti economici din domeniul constructiilor si al agriculturii, in prezent, societatile afectate au o gama variata de activitate. (Articol publicat in ziarul “Monitorul de Alba”, pe 1 iulie)


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Mass-media

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter