administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 22 Mai 2009 Alte articole din Evenimente
 

Camera de Comert si Industrie Iasi promoveaza schimburile economice romano-pakistaneze

Butnariu Paul.jpgPe 21 mai 2009, Iasul a primit vizita Excelentei Sale Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan in Romania, dl. Sanaullah. Vizita, organizata de Consulatul Onorific al Pakistanului la Iasi si Camera de Comert si Industrie Iasi, cu sprijinul Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi, a avut ca scop promovarea mediului economic si culturii pakistaneze si a oportunitatilor de afaceri dintre companiile romanesti si cele din Pakistan.

Pakistanul este a cincea tara ca populatie din lume, avand o industrie foarte bine dezvoltata, mai ales in domeniile: textile, aparatura medicala, tehnologie, energie eoliana etc. Marfurile pakistaneze sunt de buna calitate, insa ajung arareori direct in Romania, fiind cel mai adesea introduse in tara prin intermediul unor firme din Turcia, Germania sau Marea Britanie.

Programul Ambasadorului a cuprins, pe langa discutiile cu oficialitatile locale din Primarie si Consiliul Judetean, o intalnire cu peste 25 de reprezentanti de companii din Iasi, organizata la sediul Camerei de Comert si Industrie Iasi, unde oamenii de afaceri au avut un dialog interesant si oportun cu ambasadorul, despre oportunitatile de afaceri pe care le pot incheia cu institutii similare din Pakistan.

Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi, a declarat, cu ocazia acestui eveniment: “Aceasta este cea de-a patra vizita a Ambasadorului la Iasi, orasul nostru fiind un punct marcant pe harta activitatii sale. Prezenta Ambasadorului are ca obiectiv sa aduca in atentia oamenilor de afaceri oportunitatile de import-export cu organizatiile din tara pe care o reprezinta. Aceasta actiune face parte dintr-un program amplu si consistent al Camerei de Comert si Industrie Iasi, de a promova afacerile iesene si de a facilita schimburi economice ale comunitatii locale cu organizatii din alte tari” .


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Evenimente

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter