administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 13 Mai 2009 Alte articole din Legislatie
 

A fost lansat ''Manualul operational pentru atribuirea contractelor de achizitie publica”

boc_emil_2009.jpgLa nivel simbolic, actualul guvern are de fapt un singur minister, cel al apararii locurilor de munca si al crearii unora noi, a declarat, marti, premierul Emil Boc, la lansarea ''Manualului operational pentru atribuirea contractelor de achizitie publica'', publicat de Autoritatea Nationala de Monitorizare si Reglementare a Achizitiilor Publice.
"Aceasta este esenta guvernarii in perioada de criza, cand prioritatea principala este si ramane apararea locurilor de munca. In acest fel, avem nevoie de bani pentru ca locurile de munca sa existe, avand nevoie de investitii. Avem nevoie de cadrul legal prin care acestea sa se realizeze, iar odata ce investitiile si locurile de munca sunt aparate, sunt si resurse financiare la bugetul de stat pentru a ne putea achita de obligatiile sociale pe care statul le are", a subliniat Emil Boc.

Primul ministru a salutat demersul Autoritatii Nationale de Monitorizare si Reglementare a Achizitiilor Publice de a publica ''Manualul operational pentru atribuirea contractelor de achizitie publica'' si a apreciat transparenta si rigoarea cu care a fost redactat acest material, pe care l-a calificat drept unul dintre cele mai bune in materie de achizitii publice pe care le-a vazut in Romania, in calitatea sa de jurist.

"Este un manual extrem de util pentru autoritati publice, pentru agenti economici si pentru juristi. (...) Legislatia achizitiilor publice este una complexa si de aceea acest manual ofera un cadru teoretic si pragmatic prin care se dau solutii si explicatii. (...) Salut includerea in acest manual a jurisprudentei de specialitate in materie de achizitii publice, atat a Curtii Europene, cat si cea interna. Sper ca acest manual sa contribuie la indeplinirea obiectivului pe care-l avem cu totii, in relansarea activitatii economice din Romania, iar aceasta relansare nu poate fi facuta decat prin investitii", a afirmat premierul Emil Boc.

Seful Executivului a amintit ca in prima sedinta de guvern, din decembrie 2008, a fost modificat cadrul legislativ al achizitiilor publice, care apoi a fost definitivat la propunerea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, care era primul afectat de birocratie, de modul greoi de lucru si de lipsa de transparenta in utilizarea banului public. "Am reusit sa eliminam birocratia si sa scurtam termenele, potrivit reglementarilor europene, de la 87 de zile la 30 de zile pentru unele licitatii, sa intarim controlul si transparenta achizitiilor publice astfel incat sa fim siguri ca banii sunt cheltuiti in mod corect si cu eficienta", a adaugat premierul Boc.

Emil Boc si-a exprimat convingerea ca ''Manualul operational pentru atribuirea contractelor de achizitie publica'' raspunde dezideratelor guvernului in acest domeniu.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Legislatie

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter