administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 13 Mai 2009 Alte articole din Evenimente
 

Ziua Europeana a Mineralelor va fi sarbatorita la Rosia Montana

rosia_montana.jpgRomania intra pe harta europeana a mineralelor, odata cu sarbatorirea Zilei Europene a Mineralelor, ce va avea loc in perioada 15-17 mai la Rosia Montana.
Potrivit organizatorilor, producatorii de minerale si cei din industriile conexe din intreaga Europa vor explica rolul si contributia esentiala a industriei mineralelor in dezvoltarea durabila, concentrandu-se pe aspectele sociale si de mediu, in special pe protectia biodiversitatii.

Pe durata celor doua zile, vor avea loc proiectii de filme documentare care prezinta dezvoltari miniere de succes din mai multe tari europene si din afara Europei, prezentari ale noului proiect minier de la Rosia Montana, propus de RMGC, sub aspectul respectarii si promovarii biodiversitatii, precum si vizite la fostele cariere ale minei de stat Cetate si Carnic din Rosia Montana. Printre participanti se vor numara atat reprezentanti ai comunitatii locale, cat si studenti si cadre universitare din intreaga tara.

Evenimentul din Romania este organizat de catre Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), in parteneriat cu Confederatia Sindicala Nationala Meridian, Asociatia Patronala Miniera din Romania - Patromin, Universitatea din Petrosani - Facultatea de Mine si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj - Facultatea de Stiinta Mediului.

Deschiderea oficiala a Zilei Europene a Mineralelor va avea loc joi, 14 mai, in Cehia, tara ce detine, la ora actuala, presedintia semestriala a Uniunii Europene. La nivel european, evenimentul este organizat de catre IMA-Europe - European Industrial Minerals Association, UEPG - European Aggregates Association, CEMBUREAU - European Cement Association si EuroGeoSurveys - Association of the European Geological Surveys.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Evenimente

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter