administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Luni, 11 Mai 2009 Alte articole din Legislatie
 

Modelul-cadru al contractului de mangement a fost adoptat de Guvern

senat.jpgModelul-cadru al contractului de management pe care urmeaza sa-l incheie directorii de deconcentrate a fost aprobat de Executiv, printr-o hotarare, in ultima sedinta de guvern.
''In vederea asigurarii managementului serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale, ordonatorii principali de credite in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea carora functioneaza vor incheia contracte de management cu directorii coordonatori ai serviciilor publice deconcentrate si cu adjunctii acestora'', se arata in textul hotararii de guvern, publicata in Monitorul Oficial.

Incadrarea acestor persoane se face in conditiile prevazute de OUG 37/2009 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice, care prevede ca sefii de deconcentrate vor fi numiti printr-un contract de management. In continutul contractului, incheiat pe o perioada de patru ani, sunt prevazute clauzele minimale care reglementeaza drepturile si obligatiile partilor. In hotarare se mentioneaza ca indicatorii specifici de performanta se stabilesc de ordonatorii principali de credite in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea carora functioneaza serviciul public deconcentrat si constituie anexa la contractul de management incheiat.

Ordonatorii principali de credite pot stabili clauze suplimentare in functie de specificul activitatii acestuia. Contractul de management se reziliaza in cazul neindeplinirii obligatiilor prevazute de acesta. Printre obligatiile directorilor coordonatori si adjuncti sunt mentionate realizarea planului de mangement si urmarirea executiei obiectivelor si a indicatorilor de performanta, precum si elaborarea si aplicarea politicilor si strategiilor in masura sa asigure desfasurarea in conditii performante a activitatii curente si de perspectiva a serviciului public deconcentrat, in concordanta cu politicile si deciziile Guvernului in vederea punerii in aplicare a obiectivelor programului de guvernare.

Directorul coordonator va putea fi demis la initiativa ordonatorului principal de credite in cazul evaluarii acestuia ca necorespunzator. Revocarea acestuia din functie se va face de ordonatorul principal de credite pentru neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor prevazute de lege si de contractul de management, cu notificarea prealabila scrisa cu minimum 15 zile inainte de aplicarea masurii, se precizeaza in hotararea de guvern.

Premierul Emil Boc preciza, la sfarsitul lunii aprilie, ca este vorba despre 2.000 de oameni care conduc administratia statului si care se afla sub incidenta actului normativ. Potrivit primului-ministru, noii sefi vor incheia cu ministri un contract de management in care sunt precizati ''indicatorii de performanta, ce sarcini trebuie sa indeplineasca, exigentele specifice perioadei de criza atat sub aspectul salarizarii, cat si sub aspectul cerintelor politicii guvernamentale''. ''Acestia semneaza contractul de management cu termene de evaluare concrete, cu modalitati concrete de reziliere, dupa principiul potrivit caruia nimeni nu este batut in cuie in functia de sef", mentiona seful Executivului. Emil Boc a reafirmat ca obiectivul Guvernului nu este ''politic'', ci consta in eficienta actului de guvernare si management. El a subliniat ca este nevoie de performanta in administratie ''si nu de carnete de partid''. ''Am intronat responsabilitate prin aceasta ordonanta'', a spus, atunci, primul-ministru.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Legislatie

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter